Nieuws

Fairtrade Original Koffie bestaat 50 jaar! 

Dat betekent dat wij al 50 jaar opstaan voor Eerlijke Koffie en 

FTO/Fair Trade Organization zet zich al 50 jaar in voor Eerlijke Koffie. Dat werpt gelukkig zijn vruchten (of in dit geval koffiebonen) af. Want steeds meer mensen kiezen voor een kop koffie met extra positieve energie. Door te kiezen voor Eerlijke Koffie kies je voor het leven van een koffieboer, de volgende generatie én het klimaat. Dat wil jij toch ook?

En onze Wereldwinkel Driebergen helpt daar vanaf ons eerste begin aan mee.

Afscheid Ida van Duuren

Op donderdagavond 13 januari jl. heeft Ida van Duuren een interview gehad met Hetty van regio90 – nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze uitzending is terug te luisteren via de website regio90.nl onder het onderdeel gemist. Even scrollen naar de uitzending van 13 januari en dan in het 2e uur is vanaf 11 minuten het interview en 2 door Ida gekozen muziekstukken te horen. Wij zijn er trots op haar meer dan 30 jaar lang binnen onze winkel als vrijwilliger te hebben gehad.

 

Of kopieer ondergaande websitenaam in je browser en luister.

 

https://www.mixcloud.com/regio90/90-in-de-regio-13-jan-2022-uur-2/  

SOBER AFSCHEID VAN IDA VAN DUUREN

Ze had het anders bedacht, de laatste dagen in 'haar' winkel. Nog één keer de gezellige kerstdrukte, even wat laatste dingen regelen en overdragen en dan zit het erop voor Ida van Duuren. De langstzittende medewerker van de Wereldwinkel in Driebergen is vertrokken. Ruim 25 jaar was zij het vaste gezicht op de dinsdagmiddag. Ze stond aan de wieg van de winkel. Ida deed met haar man Bas de inkoop, gaf inpakcursussen, verzorgde de publiciteit etcetera; stilzitten kon ze niet. De lockdown zorgde helaas voor een sober afscheid: Ida bracht deze laatste dinsdagen in een lege winkel door met slechts een enkele klant die wat kwam afhalen. Geen grootse uitzwaai, maar slechts een fraai boeket, overhandigd door Jeanne Brekelmans namens het bestuur. Een officieel afscheid zal later volgen, zodra het weer kan. Ida heeft zelf haar memoires over de start van de Wereldwinkel opgeschreven. 

Bericht van Tony's

"Het afgelopen jaar konden we maar liefst 3000 schaduwbomen planten in West-Afrika dankzij de hulp van Wereldwinkels. Schaduwbomen? We deden toch cacao? Ja, klopt. Maar de schaduwboom is van essentieel belang voor de groei van cacaobomen." .........Lees meer